Vintage kläder i massor på second hand

09 september 2021 jonas olsson

Usch, du är på väg att kräkas när du går förbi hyllorna och galgarna med jeans och tröjor i den där mainstreambutiken. När och var någonstans slutades det egentligen att producera kläder med stil? Kläder som inte producerats billigt i något u-land av en stackars barnarbetare och skeppats hit från andra sidan jorden, och som ändå bara resulterar i en själlös förklädnad i jakten på sig själv. Vad hände egentligen med alla kläder med riktig personlighet?

Tja, när exakt de försvann är svårt att säga. Men sannolikt är i alla fall att du troligtvis hittar dem i second hand-affärer snarare än på ditt lokala köpcentrum. Det är nämligen på second hand sådant hamnar som blivit övergivet och bortglömt. Sådant som dock kan få nytt liv med en ny ägare som verkligen kan uppskatta det som en gång har gått förlorat. Det är i dina second hand-affärer som du hittar vintage kläder. På riktigt, alltså.

 

 

Nostalgiskt värre att handla second hand

Att gå i gångarna i en second hand-affär är ofta som att åka tidsmaskin. Nostalgin fullständigt pumpar ut från hyllorna rakt in i hjärtat på dig. Du skulle kanske aldrig köpa en VHS-film idag, men när du ser hyllan med alla videofilmer för fem kronor styck väcks det trots allt någonting inom dig. En känsla som du kanske inte haft sedan barndomen när du fick se Air Bud för första gången. Dubbad till svenska, förstås.

Eller som när du hittar en likadan klänning som du sett på gamla bilder att din mormor hade när hon var ung. Det är precis som att någon lämnat den där just för att du skulle hitta den. Och till ett vrakpris. Det är fördelarna med second hand. Om du inte tar ordet i den här texten för det, läs då mer på den här länken: https://www.judits.se/

Fler nyheter