Plastikkirurgi som förbättrar utseendet

19 juli 2020 Eva Olsson

Med plastikkirurgi kan man förbättra de områden på sin kropp som man inte är nöjd med. Den stigande åldern gör att det fett som man har under huden minskar och sjunker.

Dessutom är huden inte lika elastisk som tidigare och den blir även tunnare. Allt detta gör att huden börjar hänga kring ögon och kinder. Sedan kan det till viss mån också bero på ärftliga faktorer, om man röker eller solat mycket.

Även stress, om man gått ner mycket i vikt, alkohol och en del sjukdomar är andra faktorer som kan spela in.

Ögonlocksplastik är bland det vanligaste ingreppet, där överflödig hud och eventuellt överskott av fett avlägsnas. Facelift är ett annat ingrepp där man lyfter, stramar åt hud och vävnad, för att sedan ta bort överflödig hud.

Den här ansiktslyftningen förbättrar förutom halsen utseende även hakan, käklinjen och de veck man har från näsvingarna till mungiporna. Har man bara små rynkor kring munnen kan det räcka med att behandla dem med laser, hudslipning eller peeling.

Proforma Clinic är en klinik där de bland annat utför en så kallad facelift. Innan operationen går du och din kirurg igenom vilka önskemål du har och dina förutsättningar. Kirurgen utför även en noggrann analys av ditt ansikte.

Operationen utförs sedan under en säker och trygg narkos. Efter operationen får du övernatta på kliniken, där du blir väl omhändertagen av erfaren personal och morgonen efter kan du åka hem. Vid en ögonlocksoperation, som tar ca 1 timme, kan du åka hem samma dag.

Här kan du också få andra kirurgiska ingrepp utförda. När det gäller ansiktet kan de göra näsplastik och pannlyft. Vid bröstoperationer kan de förstora och förbättra bröstens form eller göra brösten mindre. Många gånger kan stora bröst ge besvär från nacke, axlar och rygg. Det är vanligt att brösten blir större om man använder p-piller, går upp i vikt eller vid en graviditet.

Fler nyheter