Handsken är åter på modet

03 april 2020 william_eriksson

Idag har handsken även blivit en modeaccessoar och är inte längre något som vi bara tar på oss då vi behöver skydda våra frusna fingrar. Ett par långa handskar i skinn som når över armbågen till galaklänningen är inget konstigt. Eller ett par tunna mockahandskar i en vacker färg som bryter av och blir det där lilla extra som gör hela klädseln. Att alltid ha ett par klassiska svarta handskar i garderoben är mycket användbart. Men att även satsa på ett par mer exklusiva handskar med ett fint mönster eller i en vacker färg kan lyfta hela den övriga garderoben. 

 

Förnya garderoben med hjälp av vackra handskar

Ett par nya handskar kan vara det som piffar upp en garderob som vi kanske har tröttnat på. I dessa dagar då vi mer ska tänka på att återanvända och inte hela tiden handla nytt, kan ett par fina handskar vara den bästa investeringen. Vill man inte ha handskar i skinn eller mocka finns det idag handskar i vegansk mocka eller textil. Ska man köpa sig ett par bättre handskar ska man gå till en butik som bara säljer handskar som exempelvis https://ostermalmshandskaffar.se/. De är specialiserade och kan hitta rätt storlek, så att handskarna passar precis. Det är inte för inte som uttrycket som ”hand i handske” finns. 

 

 

Rätt storlek är viktigt om handskarna ska värma

Är man på jakt efter ett par handskar som ska värma gäller det också att hitta rätt storlek. Man ska kunna böja fingrarna och hela handen ska självfallet få plats. Dessutom ska gärna handleden också skyddas mor kyla. Är handskarna för små tenderar vi att frysa om fingrarna då det inte får plats någon extra luft som kan värma dem. Ett par fingerhandskar gör att man enklare kan greppa saker men de värmer inte lika bra som en tumhandske. 

 

Fler nyheter