Frisyr som förändras

17 augusti 2020 william_eriksson

Eftersom frisyrer är relativt enkla att förändra så har det också varit en modedetalj som skiljt sig genom historien. Precis som annat mode så är det vissa detaljer som återkommer i ny tappning då och då. Men en kunnig så kan snabbt se vilken tidsperiod det rör sig om bara genom en bild på en frisyr.

Att arbeta som frisör innebär därmed att man arbetar inom ett område som skiljer sig från år till år och där man måste hänga med för att få den största kundkretsen.  

Ett pågående lärande

En frisör i stockholm är alltid öppen för det senaste modet. Förutom att följa nyheter i frisyrtidningar så brukar man med jämna mellanrum hålla utbildning för sin personal. Allt för att lära sig de senaste frisyrerna och teknikerna.

För även om vissa frisyrer återkommer så kan tekniken sedan sist ha ändrat och förbättrats, eller så kanske man numera använder andra medel. Ibland kan det också komma helt nya färgningar, som exempelvis hombre. Den ser ut ungefär som en utväxt men man använder sig av en speciell teknik för att få det snyggt och korrekt.

 

 

Hyra en stol

Om man arbetar som frisör så kan man antingen ha sin egen salong, vara anställd på en salong eller hyra en stol på en salong. Då man hyr en stol på en salong så har man tillgång till alla salongens faciliteter och man hjälps åt med bokningar av kunder och så vidare. Men däremot så har man sitt eget företag och ett eget ansvar att få sitt företag att gå runt. Att hyra ut stolar är ett mycket populärt sätt att driva frisörsalong.

Som salongens ägare arbetar man i princip efter samma tema som köpcentrum, där flera aktörer drar mera kunder. Samtidigt så har man inte samma ekonomiska press som om man skulle ha anställda att avlöna.

Fler nyheter