Botox i Stockholm för den som vill sudda ut ålderstecken eller behandla besvär

25 juni 2021 Cecilia Olsson

Botulinumtoxin, eller botox som det ofta kallas, är ett läkemedel som kan användas i kosmetiskt syfte men även till att behandla exempelvis migrän, bruxism (tandglissning) och primär hyperhidros (onaturligt hög svettproduktion). När det gäller de kosmetiska syftena så handlar det i regel om att behandla rynkor från panna till hals. I och med att man blir äldre så förlorar huden elasticitet, fukt och volym vilket leder till att det bildas rynkor. Med botox går det att sudda ut rynkorna igen för att få ett yngre utseende med slätare hy.

Botox ger inte ett permanent resultat

En botox behandling tar cirka 30 minuter och resultatet håller ungefär 3 till 4 månader eftersom muskeln som blivit behandlad med botulinumtoxin då gradvis börjar få tillbaka sin funktion. Därför bör man göra 3 till 4 behandlingar per år om man vill att det synliga resultatet ska hålla. Har man däremot använt botox för att behandla onaturligt hög svettproduktion så kan resultatet vara upp till 7-9 månader. 

Så länge behandlingen utförs på en klinik av legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal så är riskerna med botox begränsade. Det kan till exempel uppstå blåmärken och svullnad i området som blivit behandlat. Ovanliga biverkningar som kan uppstå är att läkemedlet sprider sig och påverkar andra muskler än de som var tänkta att behandlas, det kan skapa asymmetri i ansiktet men kan korrigeras vid ett återbesök. Vissa kan också uppleva tillfällig huvudvärk efter en behandling.

Välj en pålitlig klinik med utbildad personal

För att behandlingen ska ge ett så bra resultat som möjligt så är det viktigt att boka tid på en professionell och seriös klinik. På Linné Hudklinik i Stockholm utför de varsamma hudbehandlingar och arbetar efter filosofin att förebygga, bevara och förbättra. Personalen på kliniken är välutbildad, legitimerad och certifierad samt använder välbeprövade och godkända produkter. Linné Hudklinik är därmed ett bra alternativ när man vill göra botox i Stockholm.

Fler nyheter